Pages

1 juni 2009

Bh met diagonale naad

Trouwe lezers van mijn weblog weten dat ik in februari ben begonnen met het zelf tekenen van mijn bh. Een eerste bh teken je dan met een horizontale naad. Als het pasmodel dan past dan kun je verder leren tekenen en de bh aanpassen naar een ander model. Nou vind ik persoonlijk een bh met een horizontale naad niet echt mooi. Daarom ben ik zo blij dat ik eindelijk een goed patroon heb van een bh met een diagonale naad.
Nadat ik zelf al had geprobeerd om een patroon aan te passen (wat niet helemaal gelukt was) kreeg ik van Tialda een aangepast patroon toegestuurd. Alleen dat patroon was getekend op het patroon van de laatst getekende les en daar hadden we geprobeerd om de cup iets anders te laten verlopen. Maar ik vind de eerste getekende cup mooier en prettiger zitten.
Dus moest ik het patroon van Tialda toch aanpassen. Met dat patroon erbij heb ik de cup opnieuw getekend. Wat me wel opviel was dat de manier van aanpassen toch anders was dan in het boek van Bella Hendriks. Zo zie je maar dat leraressen (Tialda volgt les bij Henriette Strijbosch) vaak ook hun eigen draai geven aan een tekenmethode.

Om een verhaal kort te maken: Op de foto zien jullie mijn eerste passende bh met diagonale naad! Als ik heel eerlijk ben vind ik hem naaitechnisch deze keer wat minder. Beugelband was van dat vervelende zachte spul. Dat koop ik dus niet meer. Vervelend om te naaien nog vervelender om uit te halen. Stiksel van de beugelband is te breed naar mijn zin. Maar ik heb hem toch verder afgemaakt zodat ik een pasmodel had. En nu past hij zo goed dat ik hem zeker wel ga dragen. Ook al is hij technisch niet helemaal goed. Moet alleen nog even kijken of ik voldoende stof over heb voor een slip.

Hiermee is dan mijn "maak eerst 5 setjes af voordat je weer iets koopt" periode officieel voorbij. Ik mag weer HAMSTEREN!

4 reacties:

Sandra zei

Hij is erg mooi geworden. Op de foto is niet te zien dat hij naaitechnisch niet goed is. Ik vind je combinatie ook erg mooi.
Fijn dat je eindelijk een goed passend model hebt, en met diagonale naad is zeker heel mooi.

groetjes Sandra

Jos zei

Allereerst gefeliciteerd met je 5 setjes....HAMSTEREN!!!!!!! Ga je mee naar Kantje Boord,haha. Ook gefeliciteerd met je nieuwe model. Nu kan je lekker aan de slag met een goed patroon. Je hebt er zo weer 5 af. Dan kan je weer HAMSTEREN!!!!!!! Geniet ervan, Jos

Simoneannemone zei

Tuurlijk ga ik mee naar Kantje Boord!
Maar ik maak geen afspraken meer met mezelf dat ik weer eerst 5 setjes moet maken.

Ik ga gewoon vanaf nu met mate hamsteren (haha).

Saskia

Gea zei

Wat kan jij onwijs netjes naaien. Mijn complimenten!