Pages

30 november 2011

Donkergrijze bh
De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met deze donkergrijze bh voor dochterlief. De roze bh vind ze heel fijn dragen dus al gauw kwam het vriendelijke verzoek om er nog een te maken.

Ik had er eerst een gemaakt met het tijgerprintjestofje dat ik een tijdje geleden gekocht had bij Kantjeboord. Ik had wat aanpassingen op het patroon gemaakt omdat ik vond dat de pasvorm van de roze bh 90% was maar dat het nog beter kon richting 100%. Maar ergens had ik iets verkeerd gemeten want hij zat helemaal niet goed. Deze ligt dan nu ergens in een hoek om opnieuw gemaakt te worden.

Deze grijze zit al beter maar ik ben nog steeds niet 100% tevreden. De cup is nu iets hoger dan bij de roze bh en het middenvoor is iets smaller gemaakt. Maar hij sluit niet helemaal mooi aan op het borstbeen.

Dat laatste kan twee redenen hebben: De omvang van het achterpand is te ruim. Dat is gemakkelijk op te lossen door dit in te korten. Ik heb hem afgespeld op deze manier en hij zat al veel beter maar het was het nog net niet. Maar hij is zeker draagbaar.

De tweede reden kan zijn dat de cup toch te klein is. Ik had hier geen maat grotere cup liggen, alleen een van twee maten groter. Maar die is duidelijk te groot. Dus ik twijfel nog of dit de oplossing is. Vooral omdat de roze bh wel past. En ik heb daar dezelfde cup voor gebruikt.

Al met al weer een leuke puzzel om mee aan de slag te gaan de komende tijd. Het plan is om eerst een bh te tekenen en te maken zonder voorgevormde cups. Zodat ik zeker weet dat de pasvorm goed is. Dat wordt dan het proefmodel vanwaar ik verder kan om hem om te bouwen tot een model met voorgevormde cups of misschien is padding een oplossing.

Maar deze bh is zeker draagbaar als ik de omvang ingekort heb. Alleen ik ben dan nog niet 100% tevreden. Die laatste 10% moeten er ook komen.

De hotfixsteentjes die er op zitten komen van een velletje met steentjes dat ik ooit bij Kantje Boord gekocht heb. Deze heb ik er met de hotfixtang er opgezet. Dat ging veel beter dan met het strijkijzer.
De steentjes passen heel mooi bij de lycra die een mooie glinstering heeft. Helaas is dat niet echt goed op de foto te zien.

Het volgende project is een bh voor mezelf. Het mandje met materialen staat al klaar dus ik kan daar van de week mee verder.

4 reacties:

Diana 'poetsie' zei

Hoi Saskia,
Allereerst vind ik het een heel mooi setje.
Ik zou zeker eens padding proberen, die kun je nl precies op je eigen borst maken. Je kunt daar ook gewoon 'gladde' lycra overspannen, dan zie je de naden ook niet.
Ik vind padding veel fijner dragen, het is zachter, ben benieuwd, hoe jullie ervaring zal zijn.
groetjes Diana

corina zei

dat is een heel mooi setje en wat een leuk effect die hotfix dat maakt het net af. Logisch dat ze om nog een setje vraagt, denk ook dat het leuk is om te doen. Succes met het perfectioneren van de bh.

gr.Corina

Jos zei

Mooi effect zo met die hotfix!

Marian zei

Wat is deze mooi!!! mooie kleur en zo met die blinkertjes...
Ja, soms snap ik het ook niet helemaal met die voorgevormde cups, soms passen ze wel en dan ineens weer niet.
Het is wel 'gladder' dan padding, daar blijf je toch altijd een beetje de naad zien vind ik..