Pages

31 januari 2014

Tekenen, tekenen en nog eens tekenen
Het is rustig op mijn blog maar dat wil niet zeggen dat er hier niets gedaan wordt.
Had alleen even geen zin om iets te schrijven de laatste tijd. De tijd vliegt voorbij en eigenlijk had ik ook niet zoveel spannends te melden.

Afgelopen najaar zijn we met een aantal dames gestart om te tekenen via Skype. Ieder zit lekker thuis achter zijn computer, tekenspullen bij de hand, boek voor je en dan samen de methode uitpuzzelen.

In het voorjaar waren we al mee begonnen maar dat liep niet zo lekker, het was te vrijblijvend. Voor het najaar hadden we een planning met afspraken gemaakt en we kregen huiswerk mee. Op deze manier loopt het veel beter.

We zijn begonnen met Kristina Shin. Een Engels boek waarbij we toch aardig wat hebben zitten puzzelen maar het is ons gelukt om verschillende patronen tekenen.

Daarna zijn we verder gegaan met Bella Hendriks. Voor mij natuurlijk geen onbekende methode omdat ik daar mijn patronen mee teken maar het was leuk om het boek opnieuw te volgen.

En nu zijn we vorige week begonnen met de methode van Beverly Johnson. Ook weer leuk om deze methode uit te werken.

In de basis lijken ze alledrie op elkaar maar op bepaalde punten zijn er toch weer wezenlijke verschillen.

Verder zijn we met een aantal lingeriemaatjes bezig om een korset op maat te tekenen. Ook heel gezellig en leerzaam.Dit proefmodel slip met een kanten strook heb ik deze week getekend en gemaakt. De schulpjes van het kant lopen rondom de beenuitsnijding.

Hiervoor heb ik de basistekening helemaal "verbouwt" omdat de beenuitsnijding recht moet lopen omdat je ze anders niet aan de schulpjes van het kant kunt leggen.  Middenvoor en -achter heb je nu een naad lopen.  Ik ga eens uitdenken of ik dat nog aan kan passen op de een of andere manier.
Het was een heel gepuzzel maar ik ben er toch uitgekomen.

Niet een soort slip dat ik vaak zal dragen, ben toch meer van de degelijke slips, maar als proefmodel toch goed gelukt en daar ben ik wel een beetje trots op.

Ik ga hem nog een paar keer tekenen om het goed in de vingers te krijgen en te begrijpen. Want leren patroontekenen is toch heel veel herhalen.En dan hadden jullie ook nog een foto van mijn surprise-bh te goed.
ik weet eigenlijk niet wat ik er van vind. Het stofje is nog steeds heel mooi maar in de praktijk bleek het gewoon moeilijk combineerbaar. Op het forum waren al een aantal combinaties met paars (ook heel mooi) en daarom wilde ik een andere kleurencombinatie maar eigenlijk is geel niet zo mijn kleur.En dit is dan de bijpassende slip. om het stofje terug te laten komen heb ik er een flapje over gemaakt.

Niet echt een setje waarvan ik jippie roep, ik heb hem ook nog niet gedragen maar dat zal ik binnenkort toch eens een keer doen.

Elke Maand Een Kledingstuk is een project waar ik nog steeds achter sta maar op het moment haal ik het gewoon niet om het bij te houden. Ik hoop dat dat weer een keer komt, maar ik zet er voor mezelf geen druk achter. Als het werkt werkt het en anders maar niet.

Mijn creatieve tijd is per dag maar beperkt en dan moet je keuzes maken. Op het moment zit ik weer helemaal in de lingerie-sferen, vooral het tekenen en dat is ook erg leuk!

Fijn weekend!

2 reacties:

corina zei

Dat is een hele mooi slip zo met het kant, fijn ook dat ie past.
Soms maak je iets en dan is yes dat is mooi en soms iets minder.
Ik vin de combi erg leuk en fris, vind vooral het detail van de slip leuk gedaan zo. De bh mag er ook zijn hoor leuk gedaan. Ik hoop dat je ze gaat dragen anders is het ook zonde.

Je bent met je hobby bezig en ook tekenen valt daar onder en af en toe maak je dan iets en dat is het leuke, dingen doen die je op dat moment leuk vind.

Corina

Firewoman zei

Mooie slip. Misschien niet wat je normaal zou maken, maar zeker wel geslaagd. En tja, dat tekenen dat herken ik wel. Ik heb ook Shin en Beverly Johnson op het bureau liggen. En tja, alle tijd die je tekent, kun je niet naaien ;-)

Neeltje