Pages

1 juli 2014

Een rok die een broek wil zijnOp het wereldwijdeweb kwam ik een tijdje geleden deze leuke Harembroek of ook wel een Sarouel genoemd tegen.  (Klik hier voor de blog). De vraag die dan bij me opkomt is dit een rok die een broek wil zijn of is het toch een broek die een rok wil zijn?

Zo rond mijn 25e was dit een van mijn favoriete broeken die ik toen heel veel droeg. Ik was dan ook meteen enthousiast om er een te maken.

Er stond een duidelijk voorbeeldtekening bij van waaruit ik de Saraoul, met hulp van het zelfkledingmaken-forum, op mijn maten heb getekend.
Want hoewel de tekening duidelijk is moet je wel rekening houden met een aantal dingen. (ervaren tekenaarsters vinden het vanzelfsprekend maar mij was het dat niet). Want die 50 centimeter die bij de taille wordt aangegeven kun je niet zomaar overnemen op je eigen taillemaat want hij zal toch ook nog over je heup heen moeten.  Dus ga je uit van je heupmaat bij de taille. (je kunt ook een rits er in maken en dan ga je uit van je taille + wat overwijdte).

De breedte van de pijpjes moet je ook aanpassen aan de omvang van je eigen kuiten. Want anders gaat dat ook niet passen.

Het in elkaar zetten is zo gedaan. 3 naden, een tailleband, elastiek rijgen en de pijpjes zomen en dan heb je een hele eigen Sarouel oftwel Harembroek op eigen maten.

Ik heb een hele dunne katoenen stof uit de voorraad van mijn moeder gebruikt en daardoor valt de Sarouel heel soepel. En hij zit echt heel erg prettig. Lekker luchtig op die zonnige zomerse dagen die er weer aankomen.

Hier nog een foto van de Saraoul aan de waslijn zodat je een idee krijgt hoe hij valt:Maar dan komen wel de twijfels. Ben ik niet te oud voor dit soort kleding? En kan je met mijn plus-size maten dit nog wel dragen?  Op dit moment denk ik van wel, als je maar oplet wat je er bij draagt. Een luchtige tuniek die niet te strak zit staat nog op de planning om erbij te maken.

En mijn versie is natuurlijk heel simpel maar kijk eens naar dit voorbeeld toch erg leuk om ook zoiets te maken van een mooi stofje? En als je googeld op Saraouel kom je nog veel meer leuke voorbeelden tegen.
Dus ik denk dat er nog wel eentje bijkomt maar dan in een winterversie.

4 reacties:

Natalie zei

Ziet er mooi uit! Lijkt me erg comfortabel zitten ook. En waarom zou je dit als plus model niet kunnen dragen? ALs je je er prettig in voelt straal je dat ook uit! En wie weet krijgen we nog veel warme dagen dus dan komt deze wel heel goed van pas.

Atelier Eigenhandig zei

Leuke broek en een duidelijke uitleg, bedankt voor de tip. Ik heb 'm gepind en hij komt op mijn todo lijstje.

Groetjes van Janny.

corina zei

Het is niet mijn ding,maar vind jou versie van een mooi stofje wel leuk om te zien.
Ben benieuwd naar de tuniek die erbij gaat komen.
Denk dat je er van de zomer erg veel plezier van zal hebben.


Corina

Dorothé zei

Hi Saskia,

Je kunt dragen wat je wilt maar niet in alle omstandigheden. Ik ben slank maat 42 en 52 jaar maar als ik serieus genomen wil worden draag ik serieuze kleding (niet te kort en te uitgesproken).Verder speelt bij mijn 3 puberboys ook mee dat ze zich niet willen schamen voor hun moeder. Ze hebben overigens een behoorlijke smaak en gevoel voor kleding, dus ik neem hun mening serieus. Zo'n broek lijkt me heerlijk zitten trouwens, maar ik zou hem niet overal aantrekken.

Groetjes,

Dorothé