Pages

16 november 2014

Mijn eigen Sew Along


In een van mijn eerdere berichten schreef ik al dat ik bij Craftsy de lingerieclass van Beverly Johnson had gekocht. Vorige week heb ik hiermee mijn eigen privé Sew Along georganiseerd.

Ik wilde weer een keer een bh maken zonder voorgevormde cups en heb daarvoor opnieuw een basispatroon getekend volgens de methode van Bella Hendriks. Wel meteen door getekend naar een diagonale naad want dat vind ik mooier.
In 4 verschillende delen heb ik de bh gemaakt volgens de methode van Beverly. Op mijn FB heb ik na elk deel een foto geplaatst en die je hier boven ziet staan was de laatste.

Op deze manier zie je de hele video en voor mij werkt dit prettiger omdat je dan ondertussen ook bezig bent.

En zoals Beverly zelf ook in de video zegt zijn er duizend manieren om een bh in elkaar te zetten en van elke manier die ik zie neem ik weer dat mee wat ik handig vind om te doen en wat ik minder handig vind dat doe ik dan weer volgens een andere methode.


En dan is het natuurlijk weer even spannend of je het allemaal goed gedaan hebt en ik ben er dan ook wel weer een beetje trots op dat mijn bh past. Alleen de schouderbanden waren te lang en die moest ik dan nog inkorten. Ik ben het tekenen dus nog niet verleerd en dit is een mooie basis om een padding-bh te gaan maken.

Maar ondertussen ben ik al weer met een volgend project gestart. Er staat al heel lang "het maken van een body" op mijn lijstje en ik ben de uitdaging aangegaan om er voor kerst een te maken.
In ons FB-groepje voor Lingeriemaken zijn er nog een paar dames de uitdaging aangegaan en we hebben ook hier een Sew Along van gemaakt.

De basistekening is al gemaakt, al denk ik dat ik er nog een ga maken omdat ik er over twijfel of deze helemaal goed is. Maar dat komt allemaal wel goed.

Tot de volgende keer!


2 reacties:

corina zei

Je mag daar zeker trots op zijn hoor dat ie goed past.
Vind het een hele mooie bh geworden, het belangrijkste is dat ie past en goed zit.

Veel plezier met het tekenen en maken van de body.

Corina

Dorothé zei

Ziet er weer fantastisch uit.