Pages

17 september 2014

Vrolijke bloemen


 
Toen ik deze stof in mijn favoriete (lycra)winkel zag liggen kon ik het niet laten om een metertje mee te nemen. Ik ben gek op bloemenstofjes voor lingerie omdat je er zo'n leuke frisse setjes van kunt maken. Dit is een tricot van Stenzo.

Eigenlijk valt er niet zo heel veel te vertellen over het setje zelf. De cups zijn zonder naad bekleed. Ik heb geprobeerd om ze gelijk te laten lopen (het zogenaamde spiegelen) maar dat is geen doen met dit soort stof omdat je geen rechter- en linkerkant het zoals met kant.

De schouderbanden lopen naar de schouder toe breed uit en zijn gevoerd met padding.

Naaitechnisch ben ik niet helemaal tevreden maar mijn handen werkten ook niet mee en op het laatst was ik er zo lang mee bezig dat het wat haastwerk werd want ik wilde hem af hebben.


Ik ben nog steeds heel blij met mijn Nientje en probeer zoveel mogelijk dingen uit.
Voor de Berninablog heb ik een bericht geschreven over de spijkerrok met vlinders die ik gemaakt heb. Hier kun je er meer over lezen.

Tot de volgende keer!

10 september 2014

Crock-pot (slow-cooker)


De dagen vliegen voorbij en voordat je het weet zijn we alweer ruim 3 weken verder voordat ik hier iets schrijf. Zo druk ben ik niet maar het komt er gewoon  niet van en veel creatiefs is er ook niet echt te melden.

Al een tijdje was ik gefascineerd door de slow-cooker. Ik hoorde veel enthousiaste verhalen hierover en ik was toch wel heel benieuwd of het echt zo gemakkelijk werkte als dat het leek.
In Amerika schijnt het heel veel gebruikt te worden en is het gewoon om hem in de keuken te hebben net zoals hier een keukenmixer bijvoorbeeld.

Uiteindelijk hebben we vorige week deze Crock-pot gekocht. Nog even getwijfeld over de maat maar een maatje groter werd toch te groot voor ons. (je moet hem minsten half tot driekwart vol doen).

Op het wereldwijdeweb zijn heel veel recepten te vinden en ons eerste probeersel werd hachee. Je doet 's ochtends alles bij elkaar in de pan zet hem aan (op low of high) en 's avonds heb je heerlijke malse hachee. Het wordt ook wel vergeleken met het ouderwets petroleumstelletje waar men vroeger draadjesvlees op stoofde.

Het klinkt heel gemakkelijk en dat is het ook wel maar je moet wel 's morgens alles snijden en er worden heel veel verschillende kruiden gebruikt. Dus mijn kruidenla wordt ook steeds meer uitgebreid.En dat snijden kost net zoveel tijd als je dat het in een gewone pan zou doen.

Maar het is wel heel lekker! Ik heb nog nooit zo'n lekker hachee gemaakt.
Daarna ook nog een keer kip met een kruidig sausje gemaakt en dat was ook al een succes.

Voor mij is het echt een aanwinst voor onze keuken die ik vaak ga gebruiken want er is nog zoveel meer mogelijk.

Op deze website kun je meer lezen over de slowcooker en er staan ook recepten op.