Pages

8 juni 2015

Nog meer met de Cameo


Ik hoop niet dat jullie ondertussen Cameo-moe worden, anders moet je dit bericht maar overslaan want ik heb weer iets gemaakt.

Want naast het strijken / plakken van namen en plaatjes kun je nog veel meer ermee doen. Allerlei dingen om kaarten te maken maar dat sla ik nog maar over. Maar je kunt ook met vinyl leuke  "schilderijtjes" maken..

Om het te leren heb ik een simpel tafereel bedacht. Gras, bloemen, vlinders en een gieter.
Deze plaatjes heb ik allemaal uit de Silhouette Design Store want ik had nog een tegoedbon bij de Cameo gekregen.

Daarna heb ik in het programma Silhouette Studio eerst het tafereel vastgelegd zodat ik een beetje een idee kreeg wat ik aan het doen was.


Daarna bepaal je wat welke kleur krijgt en schuif je de details die een andere kleur krijgen van het werkblad af zodat de Cameo weet wat hij moet snijden.

Dat doe je dan voor elke kleur zodat je alle onderdelen in de juiste kleuren kunt uitsnijden. (nou ja, laten uitsnijden). 


Ik heb van de week de class  Silhouet Savvy van Craftsy besteld (was toen een heel leuk prijsje, nu al weer wat duurder) en daar leer je de basis van het computerprogramma. Ik merkte meteen dat ik er wat van geleerd had.

Je pelt het overtollige vinyl eraf en je ziet al de vormen tevoorschijn komen. En dan is het een kwestie van op- en aan elkaar plakken met transferfolie.

Zo heb ik eerst de stengels geplakt en daar weer de bloemen aan vast. De hartjes van de bloemen zijn rondjes vinyl met andere kleuren


Na de bloemen heb ik de gieter er overheen geplakt en als laatste het gras. Daarboven nog de vlinders om het compleet te maken en mijn "kunstwerk" is af.


En zo krijg je dan een leuk tafereel op een, in dit geval, handige rugzak voor achter op mijn scootmobiel.

Ik heb alleen één foutje gemaakt en dat is dat het te hoog op de rugzak is geplakt. Het was veel mooier geweest als hij in het midden had gezeten. Ook vind ik het gras achteraf te hoog dat zou ik een volgende keer anders doen.

Verder heb ik bewust met Vinyl gewerkt omdat dat gemakkelijker plakt dan flox of flex dat voor stof bedoeld is. De tijd zal het leren of dit goed blijft zitten. Het is een tas dus hij hoeft niet vaak gewassen te worden.

Maar dit was een heel leuk project om te oefenen en nog meer te leren over het programma en het verwerken van vinyl.

Tot de volgende keer!

2 reacties:

Alice zei

Wat leuk dat je zo enthousiast aan de slag gaat met de Cameo, ik zei al dat het heeeeel verslavend werkt.

Dorothé zei

Hi Saskia,

Eindelijk eens opgezocht wat die Cameo doet en nu snap ik het. Het lijkt me geweldig leu, maar het zou mij erg afleiden van het naaien en daar doe ik toch nog steeds niet zo veel aan, dus ik geniet maar van jouw creaties.

Groetjes,

Dorothé