Pages

1 januari 2016

Elke Maand Een KledingstukHet kan nog net op deze eerste dag van het nieuwe jaar; mijn bijdrage aan Elke Maand Een Kledingstuk voor de maand december.

Het patroon heb ik zomer 2014 gekocht en het is patroon V8813 van Vogue.
Ik wilde een proefmodel maken om te kijken of deze stijl me wel zou staan en of de maten zouden kloppen. Een stofje uit de voorraad gekozen, het was eigenlijk de enige waarvan ik ruim 3 meter van had en wat geschikt was want door het model en onder andere de doorlopende mouw vraagt dit patroon veel stof.

Eigenlijk is de stof te zwaar waardoor hij wat massaal oogt maar het zit wel fijn.

Alleen de zakken heb ik aangepast want die vielen echt te zwaar , daar zit dan nu ook een elastiekje doorheen geregen.

Maar al met al is deze proefversie best wel goed gelukt.
Een volgende keer gebruik ik soepelere stof en zal ik ook geen aangeknipte mouwen meer gebruiken. Dat vind ik toch minder mooi vallen dan gewone mouwen

Maar dit is wel echt een goed voorbeeld geweest voor Elke Maand Een Kledingstuk.
Het patroon lag er al een hele tijd en is nu dan eindelijk gebruikt.

Het is niet elke maand gelukt om iets te maken maar in 2016 ga ik toch weer proberen om aan deze activiteit mee te doen.

.
Om de collectie voor 2015 compleet te maken laat ik jullie ook nog deze bh zien maar hij lijkt jammer genoeg  mooier dan dat hij draagt.

Want zo rond de kerstdagen is het natuurlijk heel leuk om een rand met pailletjes en glimmertjes te maken maar bij een balconet draagt dat niet zo fijn want die pailletjes prikken dan lekker in je oksel.

Dat randje is er dan ook al van afgehaald en nu is het een hele simpel balconet geworden die nog niet eens helemaal perfect is van pasvorm want ik ben nog steeds op zoek naar de juiste beugel en dat is geen gemakkelijke zoektocht.  Maar de bh is wel draagbaar, dat is dan weer mooi meegenomen.

Het vinden van de juiste beugel wordt dan een van de uitdagingen van 2016 zullen we maar zeggen.

Tot de volgende keer!


1 reacties:

Dorothé zei

i Saskia,

Leuk geworden je creaties. Je blijft inspireren door te bloggen over je maandelijkse naaiactiviteiten. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weer wat meer achter de machine zit. Ook daartoe heb je me geïnspireerd met 'computer uit machientje aan'. Ik wens je een creatief 2016.

Groetjes,

Dorothé