Pages

31 mei 2016

Huidskleurig setje


Oeps, dat is lang geleden dat ik iets geschreven heb op deze blog. Niet dat ik niets creatiefs gedaan heb maar ik heb niets afgemaakt en wat niet af is hoeft meestal nog niet op de foto.

Maar dit huidskleurig setje is nu af dus de hoogste tijd voor een bericht(je).

De belijning van de cup is in 3 vlakken verdeeld, het ontwerp heb ik samen met een van mijn lingeriemaatjes gemaakt en is eigenlijk gemaakt voor een andere bh maar die is nog niet klaar.

Het was eerst de bedoeling dat de schulpjes van het kant over de cup heen zouden vallen maar om de een of andere reden kreeg ik daar geen goed gevoel bij. Totdat de vraag kwam waarom ik niet het schulpje om de cup zou vouwen zodat je hem niet meer zou zien.

Dat bleek de oplossing te zijn, anders dan anders maar wel heel mooi (vind ik zelf tenminste).


De hipster is gemaakt voor de activiteit "namaken van een ontwerp" op het forum.
Op de foto is het zo niet heel erg goed te zien maar onder het kant is de ronding van het pijpje hoog opgesneden zodat het kant doorzichtig is.We hebben even gepiekerd hoe je  het elastiek dan het beste kunt verwerken en uiteindelijk kwam het idee dat je het kruisje aan het achterpand moest tekenen (dus zonder naad).
Daarna bevestig je het kant op het voorpand en zet je het kruisje daar blind in. Maar je moet genoeg ruimte overhouden aan de zijkant om het elastiek daar aan te stikken.

Ik heb hiervoor rubber-elastiek gebruikt; op de Berninablog komt binnenkort een uitleg hoe ik dat gedaan heb.

Nadat het elastiek er aan gestikt is stik je de zijpanden aan elkaar en stik je aan de bovenrand picot-elastiek.

Het kant zou iets hoger mogen eindigen aan de zijkant maar ik heb geen breder kant en om twee lagen aan elkaar te stikken vond ik hierbij niet mooi.

Ben benieuwd of mijn ontwerp goedgekeurd wordt op het forum; het is echt de bedoeling dat je goed kijkt naar het ontwerp en dat je het zoveel als mogelijk is namaakt. Daarbij kan het altijd zijn dat je iets over het hoofd ziet of anders interpreteert.

Naai-technisch zou het allemaal wat beter kunnen, maar mijn handen werken steeds minder mee en daardoor gaat het niet altijd zoals ik wil.
De rimpels die je hier en daar ziet zie je niet bij het dragen maar het zou mooier zijn geweest als je die nu ook niet zag.

Niet mijn beste werk dus, maar wel een leuk passend setje erbij en daar gaat het om.

Tot de volgende keer!